Veel gestelde vragen over het nieuwe e-visum voor Turkije

– Wat is een e-visum?veel gestelde vragen
Het betekent Electronic Visa Application (Elektronisch visum ), ofwel een visum dat is aangeschaft via het internet. Het is een digitale toestemming om te kunnen reizen naar Turkije.

– Hoe lang is een e-visum geldig?
Een e-visum is voor gedurende 180 dagen geldig vanaf de uitgiftedatum. Als reiziger, mag je echter maar 90 dagen in totaal in Turkije verblijven. Indien je voor langere periode in Turkije wilt verblijven, moet je een verblijfsvergunning aanvragen. Je mag binnen deze periode wel meerdere keren op dit visum naar Turkije reizen.

– Hoe lang duurt het voordat je het visum in je bezit hebt?
Een e-visum aanvraag wordt sowieso altijd binnen 24 uur verwerkt.  In sommige gevallen kan het tot 48 uur duren (Maandag t/m vrijdag). Daarom is het raadzaam ruim op tijd uw aanvraag in te dienen.

– Ik heb een fout gemaakt bij het invoeren van mijn gegevens. Kan dit nog worden veranderd?
Nee, dit is niet meer mogelijk. Een uitgegeven e-visum kan niet meer worden aangepast. Het enige mogelijkheid is het aanvragen van een nieuw e-visum.

– Wat heb ik nodig om een e-visum aan te vragen?
Wanneer je een e-visum aan wilt vragen moet je een paspoort of identiteitskaart bij de hand hebben. Deze dient minimaal acht maanden geldig zijn.

– Wat zijn de voordelen van het online aanvragen van een visum?
Een e-visum aanvragen gaat op een veilige en betrouwbare manier. De persoonsgegevens worden verzonden via een beveiligde 128-bit SSL verbinding. Als je gaat betalen wordt dit allemaal gedaan via een extra beveiligde pagina van je eigen bank of creditcardmaatschappij.

  • Zodra de betaling is goed gekeurd, krijg je binnen 24 uur een e-visum per mail toegestuurd. Dit is natuurlijk handig. Je kunt via de link het e-visum downloaden en uitprinten.
  • Een e-visum is goedkoper dan een visum dat je koopt op de Turkse luchthaven.
  • Online aanvragen van een visum, scheelt je bij aankomst in Turkije, uren wachten in een rij voor een visumloket om je visum te kunnen kopen. Dit scheelt veel frustratie en ergenissen en je vakantie begint zonder gemopper.

– Hoelang voor vertrek kan ik een e-visum aanvragen?
Tot 72 uur voor vertrek is het mogelijk om een e-visum aan te vragen. Na die 72 uur voor het vertrek kun je geen nieuw e-visum meer aanvragen omdat de aanvraag da al definitief naar de Turkse overheid is doorgestuurd. Heb je bv een last minute naar Turkije geboekt en vertrek je dus sneller dan binnen de 72 uur voor vertrek, dan is het mogelijk om een speodaanvraag in te dienen. Deze wordt vaak binnen 24 uur toegestuurd.

– Ik ga met meerdere personen naar Turkije. Is het nodig dat iedereen een e-visum heeft?
Ja, iedereen die naar Turkije gaat en het land in wil moet een visum aanvragen. Het is mogelijk om voor meerdere personen in één keer een visum aan te vragen.

– Het is al 24 uur na mijn geslaagde betaling, maar ik heb nog steeds geen e-visum ontvangen. Wat nu?paspoort gegevens
Het visum wordt over het algemeen altijd binnen 24 uur gestuurd. Als dit niet het geval is, dan kun je het volgende doen;

Controleer de map ongewenste mail om te kijken of de email met e-visum wellicht in die map terecht is gekomen. Het kan zijn dat de gegevens op het aanvraagformulier niet goed zijn ingevuld. In dat geval wordt via de mail gevraagd of je de gegevens wilt corrigeren. Zit er niks in de ongewenste map of is er geen mail met correctievragen? Dan is het verstandig om contact met ons op te nemen.
 
 

Alle rechten voorbehouden.