De titel van de website zegt natuurlijk genoeg en je denkt het visum voor 15 euro te kunnen krijgen, maar toch valt het ineens tegen, hoe kan dat?

Betalen in amerikaanse dollars

Dat is voornamelijk door de invloed van de euro/dollar koers op de visum prijs. Het visum wat de overheid uitgeeft word namelijk betaald in Amerikaanse dollars. Daardoor heb je altijd (waar je jouw visum ook regeld) te maken met de wisselkoeren. Deze wisselen de laatste jaren nogal met elkaar. Zo was eerst het Turkse visum zo’n 15 euro.. vandaar deze website. In 2015 is dit nogal veranderd en zijn de visum kosten een stuk omhoog gegaan omdat er met dollars moet worden betaald bij een e-visum.

Ook bij het betalen in euro’s

Hoe zit het met Nederlandse visumdiensten? Ook daar ben je eigenlijk afhankelijk van de wisselkoers alleen heb je het niet zo goed in de gaten. Dit komt omdat eigenlijk alle betrouwbare diensten (ook al zijn er slechts 1 a 2 goede) een vaste prijs aanhouden. Waar je dan het beste een goedkoop visum kunt regelen? Ik zou aanraden het bij een goede Nederlandse visum dienst te regelen. Zo weet je altijd dat je een betrouwbaar en juist visum hebt en je zonder problemen Turkije binnenkomt. Als je het zelf gaat aanvragen bij de Turkse overheid wil het nogal eens fout gaan, er zit nergens een extra controle op. Wees dus verstandig en vraag het bij een Nederlandse visumdienst aan.

 
 

Alle rechten voorbehouden.