Voor Nederlandse toeristen is het mogelijk om via internet een visum aan te vragen voor een bezoek aan Turkije. Hierdoor hoef je na aankomst op de luchthaven in Turkije, niet meer in lange rijen voor een visa loket te wachten en kun je meteen door de paspoortcontrole. De huidige optie om ter plaatse een stempeltje te halen zal hierdoor ook komen te vervallen en een visum rechtstreeks aanvragen via de ambassade is niet meer mogelijk.

De goedkoopste manier om het visum te regelen.

Een e-visum kun je aanvragen via verschillende websites. De kosten voor het visum zijn overal anders. Eerder betaalde je bij de turkse overheid 15 euro voor je visum, maar de site is niet in het Nederlands. Dit is op het moment van dit schrijven, de goedkoopste prijs voor een visum. Er zijn ook veel Nederlandse aanbieders van een e-visum voor Turkije. Deze sites zijn wel in het Nederlands. De beste en goedkoopste Nederlandse aanbieder is op dit moment Turkije Visum Online. De aanbieder bied naast een goede prijs ook goede garantie, zodat je zeker weet dat je een juist visum in handen hebt. Dit de meest betrouwbare (en oudste) partij in Nederland voor het verwerken van je visum aanvraag.

Goedkoop aanvragen en met iDeal betalen

Eenmaal op de website is de aanvraag gemakkelijk te doorlopen. Vul daarvoor de benodigde persoonsgegevens in op het aanvraagformulier en betaal het e-visum met de creditcard, ideal, paypal of per bankoverschrijving. Wanneer de betaling ontvangen is kom het visum binnen 24 uur jou kant op! Print het visum uit en neem het mee op reis (tip: Je kunt je visum ook per post aanvragen, dat scheelt je zelf weer uitprinten!). Je moet het op de luchthaven laten zien, maar ook kan er elders in het vakantieland naar je visum worden gevraagd. Heb je het visum niet dan mag je niet in en door Turkije reizen. Dus regel op tijd een E-visum voor Turkije.

 
 

Alle rechten voorbehouden.