Visum turkije 15 euro

Tegenwoordig heb je voor het reizen in Turkije al een visum nodig voordat je in Turkije aankomt. Het kopen van een visum bij een visumloket op de luchthaven in Turkije en de daarbij behorende lange wachtrijen, zijn daardoor verleden tijd. Als je in het bezit bent van dit document heb je namelijk de officiële toestemming om Turkije binnen te reizen
Een visum voor Turkije is gemakkelijk te verkrijgen omdat je het tegenwoordig heel eenvoudig via de computer kunt aanvragen. Dit noem je een e-visum. Een visum dat je dus aanvraagt via het internet.

Aanvragen moeilijk?

Het aanvragen van een e-visum is niet moeilijk. Je hoeft alleen je NAW gegevens, die in je paspoort staan, letterlijk over te nemen in te vullen op een aanvraagformulier. Hierna kun je het visum afrekenen en via een link in de mailbox direct downloaden.

Hoe lang is een e-visum voor Turkije geldig?

Een e-visum is 180 dagen geldig. Maar, je mag als reiziger echter maar maximaal 90 dagen in Turkije verblijven. Je kunt dus alleen een e-visum aanvragen als je op vakantie naar Turkije gaat of dat je Turkije voor een werkbezoek gaat bezoeken. Het wordt ook niet voor niks een Turks vakantievisum genoemd.

Wil je langer in Turkije blijven om bijvoorbeeld te gaan werken of studeren, dan moet je een langere verblijfsvergunning (dit noem je een ikamet) aanvragen. Hiervoor moet je overigens wel een speciaal verzoek indienen.

Meerdere keren op één visum vakantie naar Turkijenaar Turkije reizen?

Het is mogelijk om meerdere keren naar Turkije reizen met één visum. Zolang het visum nog geldig is, is het bijvoorbeeld mogelijk om binnen de 6 maanden, een aantal keren op en neer te reizen naar Turkije.

Controleer ook de geldigheid van je paspoort of ID.

Belangrijk voor het aanvragen van een e-visum is ook dat je voor de aanvraag een paspoort of identiteitskaart nodig hebt dat minstens 6 maanden geldig is bij aankomst in Turkije.

 
 

Alle rechten voorbehouden.